Jantine Doornbos stopt als voorzitter COC Groningen & Drenthe

GRONINGEN - Jantine Doornbos uit Groningen stopt na een jaar al weer als voorzitter van COC Groningen & Drenthe. De 24-jarige Doonbos kan haar studie en het opstarten van een nieuw bedrijf niet langer combineren met het voorzitterschap.

Doornbos, die stelt haar beslissing met pijn in het hart te hebben genomen, heeft zich het afgelopen, bewogen jaar - met enkele ernstige incidenten - ingezet voor de emancipatie, diversiteit en veiligheid van LHBT'ers in Groningen en Drenthe. Dit heeft onder meer geleid tot meer aandacht voor het onderwerp veiligheid, een onderzoek naar de veiligheid van LHBT'ers in samenwerking met de politie en de gemeente Groningen, en een digitaal meldpunt. Doornbos geeft aan dat ze ‘dankbaar is dat ik heb mogen bijdragen aan een nog mooier, divers en een veiliger Groningen'. "Helaas valt de rol als voorzitter niet meer te combineren met mijn studie en mijn eigen bedrijf."

Annelies van Santen

Het bestuur van COC Groningen & Drenthe betreurt dat Doornbos deze keus heeft moeten maken. Annelies van Santen zal haar taken de komende periode waarnemen. Zij is sinds 2014 lid van het bestuur van het COC Groningen & Drenthe. Van Santen en haar medebestuursleden gaan in 2017 op zoek naar een nieuwe voorzitter.