'Mijn Gereedschapskist' van start in De Hoogte/ Korrewegwijk

GRONINGEN - Paul Spoelstra, projectleider Stadjerspas van de gemeente Groningen, geeft zaterdag 5 november om 13.00 uur het startschot voor 'Mijn Gereedschapskist' in De Hoogte/ Korrewegwijk. Dit gebeurt in het onderkomen van voormalige kringloopwinkel De Hoogte aan de Almastraat 14.

'Mijn Gereedschapskist', een burgerinitiatief van Stichting Talent in Actie, maakt het mogelijk gereedschap te lenen in de eigen wijk. Hiervoor wordt gewerkt met een lidmaatschap.

Stadjerspas

Voor mensen met een kleine portemonnee is een basislidmaatschap verkrijgbaar via de Stadjerspas. Ook mensen zonder Stadjerspas kunnen een lidmaatschap afsluiten. "In sommige gevallen via de woningbouwcorporatie of rechtstreeks via 'Mijn Gereedschapskist'", weet Conny Eldering, een van de betrokken initiatiefnemers. "We willen met 'Mijn Gereedschapskist' verder bijdragen aan de leefbaarheid in de wijk en een duurzame samenleving door gereedschappen te delen in 'Onze Gereedschapskist'."

Doneren

'Mijn Gereedschapskist' in De Hoogte/ Korrewegwijk beschikt inmiddels over verschillende gereedschappen en 2 aanhangers. Particulieren en bedrijven kunnen hun 'oude' gereedschappen doneren. Deze worden door 'Mijn Gereedschapskist' opgeknapt.