Beweegworkshop NLNet voor mensen met lipoedeem bij fysiosportief

GRONINGEN - Het Nederlands Netwerk voor Lymfoedeem & Lipoedeem houdt zaterdag 12 november bij fysiotherapiepraktijk fysiosportief in Groningen een beweegwerkshop voor mensen met lipoedeem.

Lipoedeem is een chronische aandoening van het vetweefsel die voornamelijk vrouwen treft en meestal pas zichtbaar wordt aan het eind van de puberteit. Het is een stoornis in de verdeling van vetweefsel, met kenmerkende dikke benen en smalle taille. Vrijwel alle patiënten klagen over een pijnlijk, zwaar en vermoeid gevoel in de benen.

Trainen met lipoedeem

Uit onderzoek blijkt dat vrouwen met lipoedeem 30 % minder spierkracht hebben ten opzichte van hun  leeftijdgenoten. Maar hoe moet je trainen, als de benen snel zwaar en vermoeid aanvoelen? Het landelijk patiëntennetwerk voor lipoedeempatiënten NLNet heeft hiervoor een speciale lipoedeem-workout gemaakt. Tijdens de beweegworkshop wordt informatie gegeven over het belang van trainen bij lipoedeem. Een ervaringsdeskundige zal spreken over hoe sporten haar leven veranderde.

Aanmelden

De workshop duurt van 12.30 tot 16.00 uur. Deelname is gratis voor leden. Niet-leden betalen 7 euro. Aanmelden kan tot 10 november: info@lymfoedeem.nl of 033-2471465 (onder vermelding van naam, adres, telefoonnummer en het aantal personen).