galerie with tsjalling: finalist Galerie van het jaar 2017

GRONINGEN - galerie with tsjalling: in Groningen is met voorkeursstemmen van het publiek doorgedrongen tot de finale van de Galerie van het jaar 2017-verkiezing. De galerie van Tsjalling Venema is 1 van de 10 finalisten.

De Galerie van het jaar wordt jaarlijks gekozen. In 4 verkiezingsrondes, waarbij afwisselend galerie-eigenaars, een jury en kunstliefhebbers hun mening over Nederlandse galerieën kenbaar maken, worden de meest gewaardeerde galerieën bepaald. Tegelijk brengt de verkiezing plaatsen waar beeldende kunst te zien en te koop is onder de brede aandacht van met name kunstminnende Nederlanders.

Nationale Kunstdagen

In de vierde en laatste verkiezingsronde bepaalt de jury in welke volgorde de 10 finalisten eindigen. De uitslag wordt zaterdag 13 november bekendgemaakt op de Nationale Kunstdagen in Ahoy Rotterdam.

Hedendaagse kunst

Tsjalling Venema opende in 2010 een galerie voor hedendaagse kunst, met een nadruk op tekenen en actuele figuratie, in de binnenstad van Groningen. De galerie toonde de afgelopen jaren kunstenaars uit binnen- en buitenland, van pas afgestudeerden tot internationaal bekende kunstenaars. Met bijzondere tentoonstellingen en deelname aan kunstbeurzen wist de galerie landelijke bekendheid te verwerven.