Women's Night Bauhaus: Groningse vrouwen kampioen kraan vervangen

GRONINGEN - Bauhaus Groningen bood zaterdag een heel andere aanblik dan gewoonlijk: uitsluitend vrouwen verdrongen zich voor de deur. Zij hadden een plekje bemachtigd bij de tweede Women’s Night van de doe-het-zelf specialist.

Omdat de vrouwelijke klusser in opkomst is, had het bedrijf een speciale avond georganiseerd met gratis workshops voor vrouwen. Onder deskundige leiding werd er gemetseld, geboord en laminaat gelegd. Tegelzetten bleek eigenlijk een makkie en in het monteren van een nieuwe kraan werden snelheidsrecords verbeterd. “Ik snap niet waar die vent van mij zo moeilijk over doet”, aldus een van de deelneemsters die met vloeiende lijnen een muurtje aan het stuken was. Maar toegegeven: de tips van de aanwezige experts werden in dank aanvaard. Naast de workshops was er het nodige entertainment. En menig bezoekster ging niet alleen met nieuwe inspiratie maar ook met een mooi cadeau naar huis.

Voor herhaling vatbaar

Het grote succes van de Women’s Night is volgens woordvoerder Karin Cardinaal zeker voor herhaling vatbaar. Op dit moment is alleen nog niet bekend wanneer dat zal zijn. “Hou daarvoor de website in de gaten”, is het advies. "Deze Women’s Night voor 150 man, sorry, vrouwen, was namelijk binnen 3 dagen volgeboekt."