Gratis inloopspreekuren en domo’s bij Medisch Centrum Zuid

GRONINGEN - Mensen met rug- en nekklachten, hoofdpijn, duizeligheid of kauw- en kaakklachten kunnen van 7 tot 12 november gratis terecht bij Medisch Centrum Zuid (MCZ) in Groningen en Haren.

De praktijk voor fysiotherapie en revalidatie houdt die week elke dag een gratis inloopspreekuur. Een team van manueel therapeuten staat klaar voor een persoonlijk gesprek, in de beslotenheid van een spreekkamer. Tijdens de inloopspreekuren kunnen bezoekers een kijkje nemen in de praktijk. Fysiotherapeuten en bewegingswetenschappers geven demonstraties en bezoekers kunnen onder professionele begeleiding diverse apparaten zelf uitproberen.

Moderne apparatuur

MCZ maakt gebruik van meest moderne apparatuur en behandelmethodes. Zo beschikt MCZ over een Cervico Trainer, een apparaat waarmee specifieke nekspieren getraind kunnen worden. Verder vertelt het MCZ-team alles over onderzoeks- en behandelmethodes als Dry Needling, Shockwave therapie, TENS, Echo, Biodex en RedCord.

Alter-G

In de praktijk in Groningen is de Alter-G te bewonderen: een anti-zwaartekrachtloopband die het lichaamsgewicht tijdens het lopen tot tachtig procent vermindert. Hierop kan iedereen licht en veilig lopen; van topsporters tot senioren en mensen met neurologische klachten. Tot slot zijn er gratis hapjes, drankjes, gezonde smoothies en handige cadeautjes voor de bezoekers.

Vestigingen

De praktijk heeft 2 vestigingen: aan de Sportlaan 2-1 in Groningen en aan de Mellenssteeg 41a in Haren. Meer informatie: www.medischcentrumzuid.nl/ik-wil-van-mijn-pijn-af.