GRID Grafisch Museum verwelkomt 10.000ste bezoeker

GRONINGEN - Nietsvermoedend stapte mevrouw Bischoff uit Duitsland vrijdagochtend over de drempel van GRID Grafisch Museum aan de Sint Jansstraat in Groningen. Vervolgens werd ze door directeur Fronique Oosterhof welkom geheten met een bos bloemen en een aantal cadeaus uit de museumwinkel. Bischoff was namelijk de 10.000ste bezoeker van het museum.

Bischoff reageerde vrolijk: “Dit is onze laatste vakantiedag in Groningen. We stonden nog in dubio wat we vandaag zouden gaan doen. Dat we hier zo enthousiast onthaald werden, hadden we natuurlijk helemaal niet verwacht!”

2 keer zoveel bezoekers

Sinds het museum op de nieuwe locatie aan in hartje stad zit, komen er 2 keer zoveel bezoekers als in de voormalige de locatie achter het station. Schoolklassen vergapen zich aan de drukpersen, die deel uitmaken van het cultureel erfgoed van de stad, en beoefenen verschillende grafische technieken. Ook steeds meer volwassenen ontdekken in GRID hoe leuk het is om zelf aan de slag te gaan met oude én nieuwe drukvormen. Op de eerste verdieping zijn wisselende expositie te zien; momenteel is dat 'Ode aan de lino'.