Sparren met Sem Schilt op Diamant College

GRONINGEN - Op het Diamant College in Groningen is vorige week het sportstimuleringsprogramma 'Special Heroes' van start gegaan. Dit gebeurde in aanwezigheid van Sem Schilt, 4-voudig wereldkampioen K-1.

'Special Heroes' is een sportstimuleringsprogramma voor leerlingen binnen het speciaal onderwijs. Het Diamant College is een school voor voortgezet onderwijs voor jongeren met ernstige gedrags– en/ of psychiatrische problemen.

Sport

Het Diamant College is bovendien een school alles in het werk stelt haar leerlingen een goede plek in de maatschappij te kunnen bieden. Zij vindt daarbij sport erg belangrijk. Reden om naast de 4 gymlessen in de week ook dit programma te starten. In het programma 'Special Heroes' komen sportverenigingen naar school in de hoop dat de leerlingen de vervolgstap richting die vereniging maken.

Sem Schilt

Sem Schilt gaf kickboksles op het Diamant College. Behalve met zijn imposante verschijning maakte hij indruk met zijn humor en respect voor de leerlingen. Ook de docenten waren onder de indruk van Schilt. "Niet alleen door zijn gestalte, maar ook door de rust die hij in de groep brengt. Er heerst een klimaat van punctualiteit maar er is ook ruimte om te dollen", lieten zij optekenen. Na afloop was er ruimte voor vragen, wat foto-momenten en een handtekening.