Jasmijn Schoorl wint National Geographic Junior Fotowedstrijd

GRONINGEN - Jasmijn Schoorl uit Groningen is een van de winnaars van de National Geographic Junior Fotowedstrijd 2016. Dit is zaterdag bekendgemaakt in het Museon in Den Haag.

Een jury, met onder andere presentator en amateurfotograaf Klaas van Kruistum, National Geographic Junior-beeldredacteur Jakob Breimer en Canon-fotograaf Steven Ruiter, selecteerde de in totaal 4 winnaars. De 11-jarige Jasmijn won in de categorie 'Raar maar Waar. In totaal waren er ruim 5000 inzendingen uit Nederland en Vlaanderen. Hoofdredacteur Renske Lamers: “Het is echt ongelooflijk hoeveel jong fotografie-talent er in Nederland en België rondloopt. En hoe zeer het thema fotografie leeft onder de doelgroep. Elk jaar opnieuw verbazen wij ons over de creativiteit en kwaliteit van de foto’s. Het is echt een feest om een platform te kunnen zijn voor deze talenten.”

Internationale fotowedstrijd

De jaarlijkse National Geographic Junior Fotowedstrijd is een van de belangrijkste fotowedstrijden voor kinderen in Nederland en België. De winnende foto’s worden in het tijdschrift National Geographic Junior gepubliceerd en de makers strijden in december tegen hun internationale concurrenten uit andere National Geographic Kids-landen. De internationale winnaar wordt gekozen door de Amerikaanse vakjury van National Geographic en wint een reis naar Washington D.C in de Verenigde staten, inclusief een bezoek aan de National Geographic Society. Al 2 keer won een Nederlandse winnaar deze geweldige prijs. Vorig jaar was dit Senne Mensink uit Markelo.

ICONS

De foto's van de 4 winnaars zijn bovendien toegevoegd aan de tentoonstelling 'ICONS' van National Geographic, tot 8 januari te zien bij Museon. Deze tentoonstelling omvat een selectie toonaangevende foto’s gemaakt door fotografen van National Geographic.