Charles Groenhuijsen in Der Aa-kerk over Amerikaanse verkiezingen

GRONINGEN - Amerika-kenner Charles Groenhuijsen is donderdag 3 november te gast in de Der Aa-kerk in Groningen. Hij spreekt er met emeritus hoogleraar Eigentijdse Geschiedenis Doeko Bosscher (Rijksuniversiteit Groningen) over de Amerikaanse presidentsverkiezingen.

Charles Groenhuijsen was jarenlang correspondent in Amerika voor het NOS Journaal. Tegenwoordig werkt hij als journalist, spreker en televisiemaker in de Verenigde Staten en in Nederland. Hij publiceerde een aantal boeken, waaronder 'Amerikanen zijn niet gek'.

Donald Trump

In zijn vorige jaar november verschenen boek Donald Trump. ‘Iedereen houdt van mij’ zet hij zijn tanden in het fenomeen Trump. Hoe is hij geworden wie hij is? Wat betekent het als Trump faalt en straks níet in het Witte Huis terechtkomt? En in hoeverre is Hillary Clinton geschikt om de eerste vrouwelijke president te worden? Groenhuijsen: “Van mij mag een vrouw best president van de VS worden. Maar ik had veel liever een 25 jaar jongere, energieke, slimme vrouw gezien. Een vrouw die minder geregisseerd is dan Hillary Clinton.” Aanvang: 20.00 uur. Entree: € 12,50 (studenten: 10 euro). Kaarten zijn verkrijgbaar op www.blgroningen.nl/agenda, bij Boekhandel Godert Walter en bij Boekhandel Van der Velde.