Themabijeenkomst Lasgroep Noord bij Noorderpoort

GRONINGEN - Lasgroep Noord houdt donderdag 27 oktober een themabijeenkomst bij Noorderpoort Technologie & ICT in Groningen.

Bij deze themabijeenkomst schuift een aantal studenten van Noorderpoort aan. Dit doen zij niet alleen vanuit hun passie voor lastechniek in het algemeen, maar ook om informatie te verzamelen voor hun aanstaande deelname aan de voorrondes van Skills Heroes. De Skills Heroes zijn vakwedstrijden voor studenten van het mbo. De studenten gaan eerst op regionaal en landelijk niveau de strijd met elkaar aan. De beste vakkanjers gaan naar de Europese kampioenschappen en van daaruit kunnen zij zich zelfs plaatsen voor de WorldSkills.

Kansen voor studenten bij bedrijfsleven

De bijeenkomst van Lasgroep Noord is onder andere bedoeld om het bedrijfsleven te enthousiasmeren de studenten een kans te bieden bij hen te trainen voor de Skills Heroes vakwedstrijden. Opdat de samenwerking tussen het bedrijfsleven en het onderwijs verder versterkt wordt en studenten de kans krijgen zich optimaal voor te bereiden op de vakwedstrijden. Wim van de Merwe, oud-docent lastechniek uit het vmbo, geeft een lezing met het thema WorldSkills. Hij neemt 2 studenten mee: de kampioen van vorig jaar en een student die het dit jaar nog ver kan schoppen.

Platform voor lassers

Lasgroep Noord biedt een platform voor mensen die werkzaam zijn in verschillende functies in de lastechniek. Er worden regelmatig bijeenkomsten en thema-avonden georganiseerd met als doel om de omgeving en elkaar enthousiast te krijgen, en te houden, voor het vak.