Lancering Zechsallsport bij Dijkmansport in Groningen

GRONINGEN - Bij Dijkmansport in Groningen, de sportschool van olympisch judoka en (sport)psycholoog Nynke Klopstra, wordt donderdag 27 oktober Zechsallsport gelanceerd. Nederlands kampioen marathonschaatsen en wielrenster Janneke Ensing zal de eerste nieuwe producten in ontvangst nemen.

Zechsallsport is een nieuwe lijn van Zechsal. Dit Veendammer bedrijf maakt sinds 2010 producten met het magnesiumchloride uit de Zechstein-bron bij Tripscompagnie. Naast ‘originals’ als magnesiumolie en badkristallen heeft Zechsal de afgelopen jaren een lijn functionele cosmetica ontwikkeld. Naast een hoge dosering magnesium bevatten deze producten alleen natuurlijke ingrediënten.

Zechsallsport

Met Zechsallsport wordt ingespeeld op de vraag naar natuurlijke ondersteuning voor sporters. Zechsallsport bestaat uit een gel om de spieren soepel te houden en kramp en blessures te voorkomen. Daarnaast is er een sta-zak met flakes voor ontspanning en herstel via een bad of voetenbad. Om te proberen zijn proefverpakkingen van de sportgel beschikbaar.

Magnesium

Magnesium zorgt voor ontspanning van de spieren, het ritme van het hart en de aanmaak van energie. Veel sporters gebruiken extra magnesium om hun spieren soepel en hun botten sterk te houden. 'Het magnesium van Zechsallsport wordt via de huid opgenomen en heeft daardoor een direct en merkbaar effect', stelt Zechsal 'Dit wordt versterkt door de toevoeging van OptiMSM®, een geleider voor de opname van het magnesium en een essentiële bouwstof voor je gewrichten.'