Bezoekersrecord voor tiende editie Cinekid in Groningen

Groningen - Met een laatste digitale knutselworkshop en de vertoning van 'Bollie en Billie' is vrijdag een einde gekomen aan de tiende editie van Cinekid in Groningen.

De pocketeditie van het Amsterdamse kinderfilm- en mediafestival trok in Groningen ruim 2800 bezoekers, een absoluut record. Vooral 'Uilenbal', een net verschenen Nederlandse kinderfilm, en 'Mijn naam is Courgette', een Franse animatiefilm, trokken dag op dag uitverkochte zalen.

Cinekidvakantie

Het is inmiddels vaste prik: in de herfstvakantie wordt het Groninger Forum, locatie Hereplein, omgetoverd tot een film- en mediaparadijs voor kinderen van 4 tot 12 jaar. Met 7 kinderfilms, 7 workshops en een vol Reuze-mini Medialab met zinnenprikkelende installaties en activiteiten. Hoogtepunt in de programmering dit jaar was de kennismaking op zondagmiddag met de kindersterren uit 'Uilenbal'. Zij waren aanwezig bij de voorstelling om vragen uit de zaal te beantwoorden en handtekeningen te zetten. In 2017 staat Cinekid in Groningen gepland van zaterdag 21 tot en met vrijdag 27 oktober.