Rijksuniversiteit Groningen deelt ins & outs van het recht in gratis online cursus

GRONINGEN - Rijksuniversiteit Groningen start maandag 7 november met de online cursus ‘Inleiding Nederlands recht’. Met deze gratis cursus laat de Faculteit Rechtsgeleerdheid belangstellenden – zowel (toekomstig) student als professional – kennismaken met het recht.

Het recht regelt vrijwel alle aspecten van onze maatschappij. Soms is dat heel zichtbaar: in de rechtszaal bij een strafproces tegen een crimineel of in de Tweede Kamer bij een debat over een nieuw wetsvoorstel. Voor een groot deel is het recht echter ‘onzichtbaar’. Bijvoorbeeld bij het doen van onze dagelijkse boodschappen. Daarbij komen veel meer rechten en plichten kijken dan alleen het leveren van de producten en het betalen daarvoor.

Invloed op ons eigen leven

Deelnemers aan de online cursus worden stap voor stap begeleid door docent en onderzoeker Adriaan Wierenga. Door middel van video’s, artikelen, oefenvragen en discussies maken zij kennis met de wereld van het recht. Wierenga: "Juist omdat het recht zo veel invloed heeft op ons eigen leven en de wereld om ons heen, is enige juridische kennis altijd nuttig en verrijkend."

MOOC

De online cursus, ook wel Massive Open Online Course (MOOC) genoemd, wordt maandag 7 november voor de tweede keer gestart. De eerste cursus startte in mei dit jaar. Een bovengemiddeld percentage rondde de volledige cursus met succes af. De cursus is bedoeld voor iedereen die geïnteresseerd is in het recht. De cursus duurt 5 weken en vraagt per week een tijdsinvestering van ongeveer 3 uur. Deelname is gratis. Aanmelden: www.futurelearn.com/courses/nederlands-recht. https://youtu.be/Rf-h5cMItGw