Stadjer Nick Knol genomineerd voor WNF-Frans Lanting Photo Award

GRONINGEN - Amateurfotograaf Nick Knol uit Groningen maakt kans op een van de prijzen in de grootste natuurfotowedstrijd van Nederland. Hij behoort tot de genomineerden voor de WNF-Photo Award.

De 17-jarige Nick Knol legde een vergezicht vast van boerenland onder een grijsroze wolkenlucht.

30 natuurfoto's

Met 11.000 inzendingen was er dit jaar een recordaantal inzendingen. Een jury onder leiding van wereldberoemd natuurfotograaf en WNF-ambassadeur Frans Lanting heeft 30 natuurfoto’s genomineerd in 3 leeftijdscategorieën. Daaronder valt ook de prestigieuze Frans Lanting Award.

WNF-Frans Lanting Photo Award

De WNF-Frans Lanting Photo Award kent een publieksprijs en 3 juryprijzen: de WNF-Kids Award (6-11 jaar), de WNF-Young Talent Award (12-18 jaar) en de Frans Lanting Award voor volwassenen. De fotowedstrijd is voor de derde keer georganiseerd door het Wereld Natuur Fonds in samenwerking met Frans Lanting. Lanting wordt beschouwd als één van de grote natuurfotografen van deze tijd. Al 40 jaar reist hij de wereld over om de schoonheid van de natuur vast te leggen. Met deze fotowedstrijd hoopt Lanting anderen te inspireren voor natuurfotografie en daarmee respect voor de natuur te stimuleren. Recentelijk organiseerde het Fotomuseum in Rotterdam een grote overzichtstentoonstelling van Lantings werk.

Vogelland

Juryvoorzitter Frans Lanting: "Er zijn dit jaar verrassend veel foto’s van vogels ingestuurd. Misschien geen toeval want Nederland is een echt vogelland. We hebben bij de jurering ook gekeken naar het verhaal áchter een foto. De kwaliteit was deze keer weer hoger, er zaten foto’s bij die ik zelf wel had willen maken!" De winnaars van de publieksprijs en van de Frans Lanting Award krijgen een exclusieve workshop natuurfotografie van de wereldberoemde natuurfotograaf. Publiek kan via wnf.nl/stem stemmen voor de publieksprijs. De winnaars in de 2 jeugdcategorieën ontvangen naast hun Photo Award - een beeldje - een Meet & Greet met de fotograaf en een avontuurlijke overnachting in de Jungle Dome van Center Parcs Het Heijderbos.

Jury

In de jury zitten naast Frans Lanting ook WNF-ambassadeurs Humberto Tan en André Kuipers en natuurbeschermer Christiaan van der Hoeven. Nieuw jurylid is Jasper Doest, een jonge fotograaf die onder meer internationaal publiceerde in National Geographic.