Festival Sounds of Music in Groninger binnenstad

GRONINGEN - De binnenstad van Groningen vormt van donderdag 27 tot en met zondag 30 oktober het decor voor Sounds of Music, een 'muziekfestival voor nieuwsgierige oren'.

Sounds of Music presenteert 'muzikale verrassingen' op locaties als Grand Theatre, Groninger Forum, Der Aa-kerk, Lutherse kerk en SIGN. Met concerten, installaties en filmprojecten van makers van nu. Internationale musici als cellist Jean-Guihen Queyras, sopraan Salome Kammer, het Bozzini Quartet en het Atlas Ensemble geven kleurrijke concerten.

Toekomst van muziek

Het festival wil dit jaar nieuwsgierige oren voeden, maar ook inspireren en prikkelen tot nadenken over de toekomst van de muziek. Scherpdenkers als Micha Hamel, Jacob TV, Maarten Doorman, Joke Hermsen, Maarten Meester en Bas van Puttten zijn te gast tijdens het festival van dit jaar.

Helmut Oehring

Verder is de Duitse componist Helmut Oehring 2 dagen te gast. Hij geldt als een van de interessantste stemmen van de Europese muziek van dit moment. Helmut Oehring, Salome Kammer en Jean-Guihen Queyras delen hun kennis in openbare masterclasses met studenten van het Prins Claus Conservatorium. Meer informatie: www.soundsofmusic.nl