Expositie op grensgebied experimentele muziek en beeldende kunst bij SIGN

GRONINGEN - Bij SIGN in Groningen staat van woensdag 26 tot en met zondag 30 oktober een expositie geprogrammeerd op het grensgebied van experimentele muziek en beeldende kunst. Met performances, audio-visuele installaties en film. Dit in het kader van het festival Sounds of Music.

Bezoekers van deze expositie kunnen plaatsnemen in de Rocking Chairs van Strijbos & van Rijswijk. Met de speciaal ontwikkelde sensoren en luidsprekers in deze schommelstoel wordt beweging omgezet in een muzikale ervaring. Verder hebben de kunstenaars Jakub Valtar en Mark Buitenwerf voor deze expositie de handen ineen geslagen. Jakub Valtar projecteert zijn werk Event Horizon op Licht Ritmiek, de lichtgevoelige geluidskunst-installatie van Mark Buitenwerf die hierop zal reageren. In Joost Rekveld's video #43.6 zijn pixels de actieve elementen; verstoringen in hun systemen genereren processen van groei en verval en vormen nieuwe patronen zowel visueel als auditief.

Eindstation

SIGN is zaterdag 29 oktober om 16.30 uur eindstation - na Groninger Forum, Hereplein - van een korte expeditie langs beeld en muziek. Muzikant en kunstenaar Bert Scholten geeft dan een performance met pop-art songs en zijn installaties. Contrabassist Dario Calderone speelt stukken die componisten speciaal voor hem schreven. Ook werkt hij samen met onder anderen Claudio Baroni en Joost Rekveld. Hun werk Ursae Minoris is die dag van 15.00 tot 16.10 uur te zien in Groninger Forum. De installaties Rocking Chairs, Event Horizon op Licht Ritmiek en de video #43.6 zijn van woensdag 26 oktober tot en met zondag 30 oktober van 12.00 tot 17.00 uur in SIGN te zien.