Jubilerend Martini Ziekenhuis krijgt Oyyo cadeau

GRONINGEN - Het Martini Ziekenhuis in Groningen heeft een Oyyo cadeau gekregen van De Verbinding. Dat is een bedrijf dat gespecialiseerd is in houtbewerking en metalen producten en werkt met dove werknemers.

De Oyyo is een designmeubel in de vorm van een ei waarin 1 of 2 personen zich even kunnen terugtrekken uit het rumoer, in dit geval van het ziekenhuis. Binnenin het meubel is er naast rust ook sprake van comfort door kussens in de vorm van verschillende organen. Het cadeau voor het 25-jarig jubileum krijgt een plek in het Martini Paviljoen.

Rustmoment

"De naam Oyyo betekent letterlijk ei in het indo-germaans", legt Jan Willem den Oudsten van De Verbinding uit. "Een belangrijk uitgangspunt bij het ontwerp was dat we mensen graag een plek geven waar ze even zonder geluid kunnen genieten van rust. Daarom is het ziekenhuis ook een prachtige locatie. Iedereen die hier komt heeft wel eens behoefte aan een rustmoment. Daarbij maakt het niet uit of je hier werkt of dat je hier bent vanwege de gezondheid van jezelf of een ander. Met dit geschenk willen we de patiënten, bezoekers en medewerkers die ervaring bieden."

Betrokkenheid bij ziekenhuis

Bestuursvoorzitter Hans Feenstra: "De Oyyo is een prachtige aanwinst voor het Martini Paviljoen en sluit ook naadloos aan bij onze visie dat juist in een ziekenhuisomgeving het belangrijk is rust en ontspanning te kunnen vinden. Daarnaast is het een heel mooi voorbeeld van de betrokkenheid bij het ziekenhuis die we in dit jubileumjaar voelen van verschillende bedrijven en organisaties in de regio. Zij steunen ons jubileum met een donatie of in dit geval in natura. Daar zijn we heel dankbaar voor."

Jubileum

Het Martini Ziekenhuis bestaat 25 jaar en viert dat dit jaar met allerlei activiteiten. Medewerkers, patiënten en hun naasten hebben in de afgelopen 25 jaar samen namelijk veel beleefd. Door het delen van hun verhalen staat het ziekenhuis hier bij stil. Naast het delen van verhalen organiseert het Martini Ziekenhuis ook diverse activiteiten tijdens het jubileumjaar. Zo was er in maart een open dag en hield het ziekenhuis succesvolle publiekslezingen over de huid-op-huid keizersnede, het FODMAP-dieet en over bewegen. De komende publiekslezingen staan in het teken van brandwonden, prostaatkanker en allergie bij kinderen. Informatie over de data en de inhoud van het programma is te vinden op samenvoordebestezorg.nl. Ook houdt het ziekenhuis vrijdag 28 oktober voor zorgverleners in de regio een symposium ‘Het geheim van Samen voor de beste zorg’. Diverse bedrijven en organisaties uit de regio voelen zich met het Martini Ziekenhuis verbonden en dragen bij in de kosten van het jubileum.