Nieuwe zoektocht naar 'De Barmhartige Samaritaan van Groningen'

GRONINGEN - ChristenUnie Groningen looft net als vorig jaar een prijs uit voor 'De Barmhartige Samaritaan van Groningen'.

Stadjers kunnen personen of organisaties nomineren die zich door vrijwilligerswerk of mantelzorg bijzonder voor hun medemens inzetten.

Onzichtbare betrokkenheid

“Met de instelling van deze prijs en het aanwijzen van een Barmhartige Samaritaan wil de ChristenUnie in Groningen meer aandacht geven aan de vaak onzichtbare betrokkenheid van burgers op elkaar, veelal in de vorm van vrijwilligerswerk of mantelzorg", vertelt fractievoorzitter Inge Jongman van de Christen Unie. "Daarmee hopen wij dit omzien naar elkaar meer voor het voetlicht te brengen en te stimuleren,”

Hope for Groningen

De prijs is vorig jaar voor het eerst toegekend aan Hope for Groningen, een groep vrouwen die prostituees bezoekt, een luisterend oor biedt en, als ze dat willen, helpt uit de prostitutie te stappen. “Dit principe van omzien naar elkaar wordt zichtbaar in het Bijbelverhaal van De Barmhartige Samaritaan; het is 1 van de basisprincipes van de ChristenUnie”, weet bestuurslid Leonard Noordhoff van de ChristenUnie Groningen/ Hoogkerk.

Nomineren

De nominaties worden beoordeeld door een jury, bestaande uit Jan de Jong (oud-directeur GKB), Leonard Noordhof en Martin Verhoef (fractiemedewerker). Nominaties kunnen voor personen en organisaties zijn van zowel christelijke als niet-christelijke signatuur. Nomineren kan tot 1 november op christenunie@raad.groningen.nl. De prijs wordt medio november uitgereikt.