Gratis online universiteitscursus over energietransitie

GRONINGEN - De door Rijksuniversiteit Groningen (RUG) en Energy Academy Europe (EAE) ontwikkelde gratis online cursus 'Solving the Energy Puzzle' gaat maandag 24 oktober voor de derde keer van start.

De Massive Open Online Course (MOOC) geeft een breed inzicht in de kwesties rond energietransitie. Deelnemers zijn na 7 weken goed geïnformeerd over wat er komt kijken bij de energietransitie.

Interactieve cursus

In de interactieve cursus delen 6 docenten van 5 verschillende faculteiten hun kennis over de energietransitie. Technische, juridische, economische, ruimtelijke en psychologische aspecten van de energietransitie komen aan bod. Deelnemers zijn 7 weken lang bezig met video's, artikelen, discussies en quizzen.

Noodzaak energietransitie

De cursus begint met een introductie van prof. dr. André Faaij, wetenschappelijk directeur van EAE, over de noodzaak van de energietransitie en de integrale aanpak van het wereldwijde energiesysteem. In de daaropvolgende 3 weken brengen prof. dr. ir. Gerard Dijkema, prof. mr. dr. Martha Roggenkamp en prof. dr. Machiel Mulder de technische, juridische en economische aspecten van de energietransitie aan bod. Vervolgens zullen dr. Christian Zuidema en prof. dr. Linda Steg uitweiden over ruimtelijke en psychologische aspecten van duurzame energiesystemen. In de laatste week zullen de MOOC-deelnemers hun kennis en vaardigheden inzetten bij het analyseren van een vraagstuk in hun eigen land.

Iedereen die Engels verstaat

Iedereen die Engels verstaat kan meedoen aan de cursus. Deelnemers moeten wel kunnen beschikken over een computer, tablet of telefoon met internet-aansluiting én ongeveer 4 uur per week tijd. Aanmelding: www.energyacademy.org/project/massive-open-online-course/