Kunst in de BLOB #5 in Groningen

GRONINGEN - Onder de noemer 'Kunst in de BLOB' wordt van maandag 24 oktober tot en met vrijdag 16 december werk van 3 talentvolle kunstenaars tentoongesteld in de BLOB, het glazen toegangsgebouw van Stichting Oude Groninger Kerken (SOGK) in Groningen.

De expositie toont werk van Emma Smids, Kim Hunnersen en Aline de Jonge.

Emma Smids

Emma Smids maakt, vanuit een fascinatie voor herinnering, fotografische dubbelfoto’s. Verschillende perspectieven overlappen elkaar en vluchtige momenten vloeien samen. Smids maakt de foto's op door haar bezochte plekken. Door de vormbehandeling zijn ze echter losgetrokken van haar specifieke herinneringen en kan de toeschouwer zijn eigen plek vinden.

Kim Hunnersen

Kim Hunnersen heeft een grote passie voor fotografie en reizen. Dieren, natuur, grootse landschappen maar ook kleine details zijn een grote inspiratiebron. Ze laat graag de schoonheid ervan zien, combineert en creëert nieuwe, fantasierijke landschappen of zet dingen met elkaar in contrast. Kim Hunnersen doet dat speels met de collagetechniek of juist heel strak in vorm, vlak en lijn. Daarnaast maakt ze zeefdrukken van haar illustraties of ontwerpt ze deze met de hand.

Aline de Jonge

Aline de Jonge zoekt door middel van fotografie een door de tijd ingegeven vormeloosheid op. “Tijd doet vergeten, vervagen, vervormen. Dat wat mij, ons allen, vormt is vloeiend, vloeibaar, herkenbaar in zijn vormeloosheid. Scherpe foto’s geven, voor mij, de werkelijkheid niet naar waarheid neer. Het ‘nu’ ervaren wij niet als 1 concreet en helder moment, maar als een aaneenschakeling van momenten die opkomen en weer vervagen”, meent zij.

BLOB

De BLOB, de door de Japanse architect ontworpen entree van het kantoor van SOGK, vormde de voorbije tijd  het decor voor het werk van de meest uiteenlopende kunstenaars. In de reeks 'Kunst in de BLOB' gingen 12 exposanten de uitdaging aan om deze ruimte steeds opnieuw in te richten. 'Kunst in de BLOB', een initiatief van Organisatiebureau Geert Lameris en Stichting Oude Groninger Kerken, beleeft met de expositie van het werk van Emma Smids, Kim Hunnersen en Aline de Jonge de vijfde en tevens laatste editie. De expositie wordt vrijdag 21 oktober om 16.30 uur officieel geopend.