Hoge notering Alfa-college op Beste Werkgevers Lijst

GRONINGEN - Het Alfa-college is de op 1 na beste werkgever met meer dan 1000 medewerkers onder ROC’s in Nederland. Dit blijkt uit de Beste Werkgevers-verkiezing van Intermediair en Effectory.

Het Alfa-college staat 14de op de landelijke lijst van beste werkgevers in de categorie Non-Profit meer dan 1000 medewerkers. Het Koning Willem I College uit ’s Hertogenbosch is de enige hoger genoteerde ROC op deze lijst.

Medewerkerstevredenheidsonderzoeken

Intermediair en Effectory maken ieder jaar een lijst van Beste Werkgevers, op basis van medewerkerstevredenheidsonderzoeken bij honderden organisaties. Uit het onderzoek bij het Alfa-college bleek eerder al grote tevredenheid, betrokkenheid en bevlogenheid onder medewerkers. Deze thema’s scoorden respectievelijk 7,6 en 2 keer een 7,8. Het Alfa-college heeft een ‘Beste Werkgevers Score’ van 7,3. Daarmee scoort het boven het gemiddelde in de branche onderwijs (7).

Goed en vernieuwend onderwijs

Binnen het Alfa-college is er veel aandacht voor bijvoorbeeld professionalisering, scholing en vitaliteit van medewerkers. “We zijn blij dat die inspanningen resulteren in een plek op de Beste Werkgevers Lijst", zegt Christien de Graaff, lid van het College van Bestuur van het Alfa-college. "De professionaliteit en betrokkenheid van personeel zijn bepalend voor de kwaliteit van ons onderwijs. Medewerkers realiseren goed en vernieuwend onderwijs voor de studenten. En daar draait het uiteindelijk allemaal om.”