Prins Bernhard Cultuurfonds Groningen deelt 80.000 euro uit

GRONINGEN - Het bestuur van het Prins Bernhard Cultuurfonds Groningen heeft in de oktobervergadering 80.000 euro beschikbaar gesteld voor 15 projecten op het gebied van cultuur, natuur en wetenschap in de provincie Groningen.

Uit de stad Groningen kan Stichting Erfgoedpartners rekenen op 40.588 euro voor het project Digitalisering Collecties Groningen. Een aantal collectie beherende instellingen gaat in verband met de deelname aan dit project Adlib gebruiken. Adlib is het registratiesysteem waarmee musea werken en waarop de website van het project gebaseerd is. De toewijzing is mogelijk gemaakt dankzij een bijdrage uit het Themafonds Digitalisering Collecties Groningen. Stichting BeeldBepalend uit Groningen kan rekenen op een bijdrage van 2500 euro voor het educatieproject Kunstberg. Dit is een mobiele kunstpresentatie - educatieve kunstkar - voor jongeren van 10 tot 18 jaar die in een ziekenhuis verblijven. Hierbij wordt samengewerkt met het Martini Ziekenhuis en Academie Minverva. De toewijzing is mede mogelijk gemaakt dankzij het De Graaf-Drijvers Fonds, een van de CultuurFondsen op Naam van het Prins Bernhard Cultuurfonds Groningen. Verder krijgt Stichting Noorderslag uit de stad Groningen 10.000 euro voor Eurosonic Air 2017, krijgt Stichting Filmcollectief Groningen 2500 euro voor 'Rockumentary Grunn' en krijgt Uitgeverij Passage 2500 euro voor de publicatie 'Boerderijen in de Marne'.

Instrumenten en kleding

Via de versnelde procedure is in de periode juni - september voor in totaal € 16.572 toegewezen aan muziekverenigingen in de provincie Groningen voor de aanschaf van instrumenten en kleding. In de stad Groningen kreeg Christelijk Harmoniegezelschap Patrimonium Groningen 1250 euro voor de aanschaf van instrumenten, kreeg Christelijk Muziekgezelschap De Bazuin 875 euro voor de aankoop van een euphonium en kreeg Martini Brassband Groningen 2500 euro voor de aankoop van muziekinstrumenten.