Marleen Gubler wint eerste Noord Design Award

GRONINGEN - Marleen Gubler (22), pas afgestudeerd van Academie Minerva in Groningen, heeft de juryprijs gewonnen van de eerste editie van de Noord Design Award.

Ze won deze prijs met haar ontwerp 'Switch', een spel met als doel kinderen bewust te laten worden van wereldproblemen en actief te zoeken naar oplossingen. Het spel draait volledig op zonne-energie en energie uit bijvoorbeeld aardappelen, appels en bananen.

Finale

De finale van de Noord Design Award vond zaterdplaats in Ondernemersfabriek Drenthe in Assen. 8 finalisten presenteerden hun werk en ontwikkelingen aan een vakjury - Bob Verheijden, Tjeerd Veenhoven, Rob Stolte en Gerard de Hoop - en aan elkaar. Aan het einde van de dag koos de jury de winnaar, die naast de titel ook € 750 won. De tweede prijs ging naar Ydwine de Boer met haar ontwerp De Verbeterde Mens, de derde prijs werd gewonnen door Marc Paulusma met zijn ontwerp Biosphere.

Publieksprijs

De werken van alle 8 finalisten worden de komende weken tentoongesteld in Groningen, Leeuwarden en Assen. Het publiek wordt uitgenodigd te stemmen op 1 van de werken, zodat op 9 december de publieksprijs van € 500 kan worden uitgereikt in Warenhuis Vanderveen in Assen. Meer informatie: www.noorddesignaward.nl