Groningen ontbindt contract beheerder openbare verlichting

GRONINGEN - De gemeente Groningen en het bedrijf CityTec zijn tot overeenstemming gekomen over het beëindigen van het contract voor het onderhoud van de openbare straatverlichting.

De partijen zijn het eens geworden over het bedrag dat de gemeente betaalt voor de periode dat CityTec actief was in Groningen.

Aanbesteding

CityTec, onderdeel van Eneco Groep, won vorig jaar de aanbesteding voor het beheer en onderhoud van de openbare verlichting. Doorslaggevend daarbij waren de duurzame uitgangspunten van haar aanbieding, waaronder de inzet van milieuvriendelijke voertuigen.

Vertraging

Tijdens de uitvoering van de opdracht is gebleken dat de levering van de door CityTec in te zetten voertuigen onverhoopt vertraging opliep. Daardoor kon CityTec niet aan alle duurzame uitgangspunten voldoen. De gemeente heeft om deze reden besloten het contract met CityTec te beëindigen.

Overleg

De afgelopen maanden hebben gemeente en CityTec intensief en met resultaat overleg gevoerd over de hoogte van het bedrag dat de gemeente betaalt voor de werkzaamheden die wel zijn uitgevoerd. Beide partijen betreuren dat het contract, dat aanvankelijk voor 2,5 jaar was gesloten al na 2,5 maand moest worden beëindigd. Zowel gemeente als CityTec benadrukken dat de goede afwikkeling van deze ontbinding een eventuele toekomstige samenwerking mogelijk maakt.