'Ren, Janina, ren!' genomineerd voor Schrijverspunt Stimuleringsprijs 2016

GRONINGEN - De roman ‘Ren, Janina, ren!’ van Marjan Brouwers uit Groningen en Jeannette van Ditzhuijzen uit Almelo staat op de shortlist voor Schrijverspunt Stimuleringsprijs.

Met deze stimuleringsprijs worden de beste boeken van debuterende en minder bekende auteurs extra voor het voetlicht gezet. Het boek dat de meeste lezersstemmen weet te genereren wordt gepromoot in de pers, op de website en social media van Schrijverspunt en bij boekenpartners van Schrijverspunt.

Stemmen

'Ren, Janina, ren!' heeft concurrentie van 'Luotisade - Schaduwen der Verdoemenis' van Natascha van Limpt, 'Méér Italiaanse Toestanden' van Stef Smulders, 'Onbezonnen' van Vera Lundi en 'Tegenwicht' van Conny Hoogendoorn. Lezers kunnen tot 1 november stemmen via www.schrijverspunt.nl.

'Ren, Janina, ren!'

De biografische roman ‘Ren, Janina, ren!’ gaat over de oorlogservaringen van Janina de Marchena-Katz (1932) die nu op Curaçao woont. Marjan Brouwers en Jeannette van Ditzhuijzen onderzochten de achtergronden van Janina’s verhaal. Ze spraken uitgebreid met Janina zelf en deden onderzoek naar haar verleden en familie. De roman is tot stand gekomen mede met steun van het Prins Bernhard Cultuurfonds Caribisch Gebied. ‘Ren, Janina, ren!’ ISBN: 9789460224225 paperback, 216 pagina’s