Expositie Aly van der Wal bij Bout Advocaten in Groningen

GRONINGEN - Bij Bout Advocaten in Groningen wordt vrijdag 7 oktober om 15.30 uur een expositie geopend van de Groningse schilder Aly van der Wal. Deze expositie loopt tot en met 6 januari.

Aly van der Wal is opgeleid aan Academie Minerva en de Klassieke Academie. Zij is lid van de Groninger Kunstkring De Ploeg.

Monodrukken

Zij ontwikkelde met haar acrylaat-diepdrukken een geheel eigen techniek. Deze manier van werken, waarbij een mal wordt opgewerkt met laagjes, levert monodrukken op, die de gelaagde opbouw van het Waddengebied overtuigend weergeven. De laatst jaren legt Van der Wal zich vooral toe op schilderijen en tekeningen waar landschappen centraal staan. Zij werkt met eitempera, wat bepalend is voor de sfeer van haar schilderijen. Het gebruik van zelfgemaakte eitempera vormt bovendien een ambachtelijke en technische verrijking van haar werk.

Primeur

Van der Wal heeft de primeur met een expositie op het kantoor van Bout Advocaten. Advocaat Govert Tiddens: “Wij zijn altijd op zoek naar manieren om ons kantoorgebouw voor meer te gebruiken dan alleen als kantoor. Wij hebben een fantastisch monumentaal pand, dat zeer geschikt is om dit soort activiteiten in te houden. Wij hebben inmiddels de tweede en de derde expositie al gepland en hopen dat dit een nieuwe traditie wordt.”

Bout Advocaten

Bout Advocaten is gevestigd aan de Ossenmarkt 7. Het kantoor heette tot 24 september nog BoutOveres, maar die naam was volgens Tiddens niet praktisch: “In 2009 is door een fusie tussen de kantoren Bout en Overes het kantoor BoutOveres ontstaan, maar wij hebben gemerkt dat die naam niet goed blijft hangen. Bout is kort en krachtig, dus zijn wij weer overgestapt op die naam.”