Studenten Noorderpoort checken veiligheid bij winkeliers

GRONINGEN - Eerstejaars studenten Beveiliging van Noorderpoort Automotive & Logistiek doen maandag 10 oktober gratis veiligheidschecks bij winkeliers in het centrum van Groningen. Ongeveer 40 winkels zullen door met iPad 'bewapende' studenten bezocht worden.

Ondernemers hebben regelmatig te maken met overvallen, diefstal en agressie in hun winkels. Zij zijn niet altijd goed voorbereid op deze situaties en het ontbreekt soms aan kennis. De beveiligers in opleiding leggen de winkeliers uit hoe te handelen bij een dergelijke situatie. Daarnaast nemen de studenten van Noorderpoort preventieve maatregelen door met de ondernemers.

Veiligheidschecks

De veiligheidschecks worden gehouden in samenwerking met de gemeente Groningen - burgemeester Peter den Oudsten loopt ook een tijdje mee - , winkeliersverenigingen en het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV). CCV heeft de opleiding Beveiliging van Noorderpoort gevraagd om de veiligheidschecks van winkeliers in de stad Groningen voor haar rekening te nemen. De veiligheidscheck wordt daarnaast mede mogelijk gemaakt door het ministerie van Veiligheid en Justitie.