Hanzehogeschool Groningen in landelijke top

GRONINGEN -   De Hanzehogeschool Groningen staat in de nieuwe Keuzegids Hbo 2017 op de derde plaats van grote hogescholen. Daarnaast staat de hogeschool in de nieuwe editie van het Elsevier-onderzoek Beste studies op de vierde plaats van de brede hogescholen.

De Hanzehogeschool Groningen staat net zoals vorig jaar op de derde plaats in de lijst van landelijke grote hogescholen in de Keuzegids Hbo 2017. Bovendien zijn de 4 eerste plaatsen op de landelijke lijst van topopleidingen afkomstig van de Hanzehogeschool. 13 (bachelor) opleidingen staan op de eerste plaats (vorig jaar waren dat er 10): Muziek (Prins Claus Conservatorium), Biologie en Medisch Laboratorium Onderzoek, Docent Beeldende Kunst en Vormgeving, Docent Dans – Amsterdam, Chemische Technologie, Sociaal-Juridische Dienstverlening, Toegepaste Psychologie, Dans – Amsterdam, Logopedie, Voeding en Diëtetiek, Mondzorgkunde, Bio-informatica en MBRT.

Topopleiding

Slechts 11 % van de opleidingen krijgt landelijk het predicaat 'Topopleiding'. Bij de Hanzehogeschool hebben 17 van de 50 beoordeelde voltijdopleidingen het predicaat verdiend, ofwel 34 %. De topopleidingen zijn: Dans – Amsterdam, Docent Dans – Amsterdam, Dans – Groningen, Docent Dans – Groningen, Mondzorgkunde, Logopedie, Management in de Zorg DEELTIJD/DUAAL (met apart zegel deeltijd/duaal), Bio-Informatica, Docent BKV, Docent Muziek, Elektrotechniek – Assen, Chemische Technologie, Human Resource Management, Muziek (Groningen), Vormgeving, Biologie & medisch laboratoriumonderzoek en Fysiotherapie.

Beste Studies

Voor de 22ste editie van het Elsevier-onderzoek Beste Studies werden 47 opleidingen van de Hanzehogeschool Groningen beoordeeld. Hiervan zijn er 23 opleidingen met een bovengemiddeld oordeel van de eigen studenten, 14 met een gemiddelde beoordeling en 10 met een lagere beoordeling dan gemiddeld. Daarmee behaalt de Hanzehogeschool een vierde plaats (van de 16) op de ranglijst voor brede hogescholen.