Peize wint fair play prijs Scheidsrechtersvereniging Groningen en Omstreken

GRONINGEN - Voetbalvereniging Peize heeft de fair play prijs van Scheidsrechtersvereniging Groningen en Omstreken gewonnen. De Drenten waren het sportiefst van alle 98 donateur-voetbalvereniging van de scheidsrechtersvereniging. De prijs wordt zondag, voorafgaand aan de wedstrijd Peize - Groninger Boys, uitgereikt.

Op de plekken 2 en 3 eindigden 2 clubs uit de stad Groningen, Oranje Nassau en Lycurgus.

Fair play prijs

Met het jaarlijks uitreiken van de fair play prijs willen de scheidsrechters het belang van fair play en respect benadrukken, sportief gedrag belonen en stimuleren. In het hele district wordt hetzelfde puntensysteem gehanteerd. Per vereniging worden alle in de A-categorie uitkomende teams in de berekeningen meegenomen. Gele en rode kaarten en overige strafzaken worden meegenomen in de beoordeling. De top-15 is als volgt:
 1. VV Peize
 2. Oranje Nassau
 3. Lycurgus
 4. Godlinze
 5. TLC
 6. Gorecht
 7. FC Grootegast
 8. Stadspark
 9. Niekerk
 10. Leo (Loon)
 11. Glimmen
 12. Grijpskerk
 13. OZW
 14. Groen Geel
 15. Pelikaan S
De volledige lijst staat op www.covsgroningen.nl.

Week van de Scheidsrechter

De prijsuitreiking op 9 oktober valt in de  Week van de Scheidsrechter, waarmee de KNVB aandacht wil vragen voor de inzet van alle scheidsrechters en het belang van de arbitrage voor de voetbalsport. Scheidsrechtersvereniging Groningen en Omstreken heeft aan het begin van deze themaweek opgeroepen tot een moment van bezinning op gebied van fair play en respect. Dit onder de titel: 'Pleur op, met geweld op het veld!'. Deze oproep is te vinden op www.covsgroningen.nl.