Eigen oefenruimte voor Residentie de Wijert

GRONINGEN - Wethouder Ton Schroor van Groningen opent dinsdag 11 oktober een oefenruimte in servicecomplex Residentie de Wijert in Groningen.

Hij doet dat in aanwezigheid van Pedro Terpstra van de Rabobank, Myrke van Dellen van Medisch Centrum Zuid, leden van de bewonersraad van het servicecomplex en directrice Gita Terlaak van Residentie de Wijert.

Oefenruimte

De oefenruimte is bedoeld voor alle bewoners van het servicecomplex. Hierbij wordt ook fysiotherapie, revalidatie en groepslessen geboden. Dit alles in het kader van healthy ageing.

Fysiotherapiepraktijk

Residentie de Wijert werkt (voor de oefenruimte) samen met fysiotherapiepraktijk MCZ-Flytta, tevens gevestigd in Groningen-Zuid. De bewoners krijgen fysiotherapie aan huis, revalidatie in het complex en kunnen tevens deelnemen aan wekelijkse lessen van een bewegingsdeskundige.

Rabobank

De nieuwe oefenruimte is mede mogelijk gemaakt door het Coöperatiefonds (voor lokale initiatieven) van Rabobank. Het officiële gedeelte van de opening is tussen 14.30 en 15.00 uur. Aansluitend gaan de deuren open voor de bewoners, die worden welkom geheten met een gezond welkomstdrankje en rondgeleid door de directrice, fysiotherapeut en bewegingsdeskundige.