Voedselbank Stad Groningen verhuist naar Ulgersmaweg

GRONINGEN - Voedselbank Stad Groningen verhuist in 2017 naar een pand aan de de Ulgersmaweg in Groningen. Het huidige onderkomen aan de Oosterhamrikkade moet na 8 jaar plaats maken voor woningbouw.

"Met de gemeente hadden we afgesproken dat we in het centrum van de armoede wilden blijven om te voorkomen dat cliënten te ver met hun boodschappen moeten fietsen en we dan uitdeelpunten moeten realiseren, waardoor onze cliënten pakketten uitgereikt zouden krijgen en zelf geen keuzes meer kunnen maken om een eigen pakket samen te stellen", meldt voorzitter Ulfert Molenhuis van de voedselbank.

Programma Van Eisen

"In een uitstekende samenwerking met de Dienst RO/EZ van de gemeente Groningen zijn we erin geslaagd een pand te vinden dat past in ons 'Programma Van Eisen'. Mits we met de gemeente overeenstemming bereiken over de huurcondities, gaan we in 2017 verhuizen naar de Ulgersmaweg 57 in Groningen." "Dit pand is eigendom van de gemeente Groningen en is nu verhuurd. Om het pand en het buitenterrein geschikt te maken voor de opslag, de verwerking van voedselproducten en de uitgifte daarvan, moet er eerst veel in geïnvesteerd worden." De preses van Voedselbank Stad Groningen geeft aan blij te zijn er in relatief korte periode in geslaagd te zijn een geschikt pand te vinden. "Dat ook niet al te ver van Toentje is verwijderd."