Feestelijke afsluiting verkeersmaatregelen in Helpman

GRONINGEN - Wethouder Paul de Rook van Groningen viert woensdagochtend 5 oktober met circa 200 leerlingen van de Groninger School Vereniging (GSV) en basisschool Joseph Haydn de afronding van de verkeersmaatregelen in Helpman/ Coendersborg. Samen maken ze een korte wandeling om te bekijken hoe de directe omgeving veiliger is geworden.

De leerlingen, de wethouder en de directeuren van de scholen lopen de route in groepjes van ongeveer 25 personen. Onderweg stoppen ze op een aantal plekken waar ze een toelichting krijgen op wat er allemaal precies is veranderd.

Verkeersmaatregelen Helpman

Vooruitlopend op de aanleg van de Helperzoomtunnel zijn tussen mei en augustus 2016 verkeersmaatregelen genomen in de wijk. De maatregelen stonden beschreven in het inrichtingsplan voor Helpman/ Coendersborg van september 2014. De ingrepen ontmoedigen doorgaand verkeer, maar houden de bestemmingen in de wijk bereikbaar. Ook beperken de maatregelen verkeer rond kwetsbare plekken in de wijk, zoals de omgeving van de scholen bij de Helper Brink. De maatregelen zijn vooral op verzoek van de scholen in de wijk vervroegd uitgevoerd. Meer informatie: www.aanpakringzuid.nl