Speeddate levert 10 studenten Noorderpoort baan op

GRONINGEN - 10 studenten van Noorderpoort Automotive & Logistiek houden een baan over aan een speeddate met het internationale transportbedrijf Koopman Logistics. Deze speeddate vond woensdag plaats.

De 10 studenten van Noorderpoort die een baan bemachtigden kunnen bovendien beginnen aan het BBL-traject van de opleiding Chauffeur Goederenvervoer bij Noorderpoort.

Match tussen studenten en bedrijf

Transportbedrijf Koopman Logistics heeft medewerkers in zowel binnen- als buitenland, maar kampt met een tekort aan chauffeurs in de transportbranche. Tijdens de speeddate werd een match gezocht tussen de studenten en het bedrijf. 3 medewerkers van Koopman Logistics gingen het gesprek aan met de studenten. Bij gebleken geschiktheid werd de student ingeschreven op de opleiding Chauffeur Goederenvervoer bij Noorderpoort. De plekken die bij Koopman Logistics vrij waren, zijn met de 10 Noorderpoort-studenten direct gevuld. Voor de studenten die geen plek hebben kunnen bemachtigen bij het transportbedrijf, zoekt Noorderpoort naar andere opleidingsplekken bij andere bedrijven in de transportbranche.