Groningen woont SLIM opent winkel

GRONINGEN - Energieloket Groningen woont SLIM opent zaterdag 1 oktober een duurzame, rijdende winkel. De openingshandeling vindt om 13.00 uur plaats op de Grote Markt in Groningen.

In de winkel kunnen Stadjers simpel en snel energiebesparende maatregelen aanschaffen. Er wordt ter plekke gekeken wat de mogelijkheden zijn, wat het kost en wat oplevert. Groningen woont SLIM adviseert Stadjers over het financiële deel en welke subsidies van toepassing zijn.

Energiebesparende maatregelen aanbieden

Groningen woont SLIM helpt Stadjers sinds 2013 bij het verduurzamen van hun huis. Ruim 4700 bewoners vroegen bij het loket advies over maatregelen, informatie over subsidies en hulp bij offertes aan. Het loket gaat vanaf 1 oktober nog een stap verder door zelf energiebesparende maatregelen aan te bieden. In plaats van een lang offertetraject, waarbij eerst een bedrijf langs moet komen om een opname van de woning te doen, kan nu direct een offerte aangevraagd worden in de winkel van Groningen woont SLIM. Hiermee speelt het energieloket in op een behoefte van bewoners. Uit een enquête van Groningen woont SLIM onder bewoners blijkt dat veel mensen het verduurzamen van hun huis als een tijdrovende klus te zien.

Fysiek loket

Het digitale energieloket krijgt met de winkel nu dus ook een fysiek loket in de stad. De winkel wordt helemaal zelfvoorzienend, met zonnepanelen en een kleine windmolen wekt de winkel eigen energie op. De winkel kan rijden en staat tussen 1 en 10 oktober op verschillende locaties in de stad. Daarna krijgt de winkel een vaste locatie in de stad.