PostNL past netwerk brievenbussen in gemeente Groningen aan

GRONINGEN - PostNL past de komende tijd in de gemeente Groningen het netwerk van brievenbussen aan.

De reden voor de aanpassing is dat in Nederland steeds minder post verstuurd wordt. Brievenbussen die weinig worden gebruikt, worden verwijderd of verplaatst naar plekken waar veel mensen komen, zoals winkelcentra, supermarkten of locaties aan het begin van een woonwijk.

Gesprek met belangorganisaties

Over de veranderingen is PostNL in gesprek geweest met de gemeente en een lokale vertegenwoordiger van belangenorganisaties zoals ANBO, Unie KBO, PCOB, I(e)derin en LvKK. Samen is gekeken of brievenbussen voor iedereen bereikbaar blijven. Ook voor mensen die wat minder goed ter been zijn. Brievenbussen bij ziekenhuizen en zorginstellingen blijven om die reden dan ook staan. Ook het aantal verlaagde brievenbussen blijft ongewijzigd. Bij het bepalen van de locaties houdt PostNL rekening met de afstandseis voor brievenbussen zoals vastgelegd in de Postwet.

90 brievenbussen verdwijnen

De eerste veranderingen in het Groninger netwerk van brievenbussen wordt maandag 10 oktober doorgevoerd. In de gemeente Groningen blijven 70 brievenbussen, verdwijnen 90 brievenbussen en  komen 15 nieuwe brievenbussen. De aanpassingen zijn 11 november gerealiseerd.