Nieuw seizoen voor 'Uut de Hoogte'

GRONINGEN - Met meer dan 6000 bezoekers was 'Uut de Hoogte' vorig jaar een groot succes. Het theaterfeuilleton krijgt nu een vervolg.

De afgelopen maanden is de organisatie van het theaterfeuilleton in het diepste geheim bezig geweest met het maken van plannen voor een tweede seizoen. Eind januari 2017 gaat de zevende aflevering van start in het Der Aa-Theater in Groningen. Voor de zomervakantie volgen aflevering 8 en 9. De afleveringen 10 tot en met 12 worden na zomervakantie gespeeld.

Volksbuurt De Hoogte

Ook in het tweede seizoen staat de knusse Groningse volksbuurt De Hoogte weer centraal. Schrijvers Frank den Hollander en Jan Veldman zijn bezig met een nieuwe verhaallijn, waarin ruimte is voor nieuwe personages. Het centrale thema van het eerste seizoen, de verschillen en overeenkomsten tussen een volks gezin uit De Hoogte en een welgestelde familie elders in de provincie, blijft in het nieuwe seizoen behouden. "De combinatie van de oude vertrouwde formule en een nieuwe verhaallijn zorgt ervoor dat het tweede seizoen leuk is voor de oude fans èn nieuwe bezoekers", vertelt woordvoerder Rosa Veldman.

Passe-partouts

De verkoop van de passe-partouts start 1 november. Half november kunnen ook losse kaartjes worden gekocht voor de afleveringen. Dat kan via de website: www.uutdehoogte.nl.