Rob Strick met 'Neocortex' in galerie with tsjalling:

GRONINGEN - In galerie with tsjalling: in Groningen wordt zaterdag 8 oktober de expositie 'Neocortex' van Rob Strick geopend.

In zijn eerste solo-expositie laat Rob Strick nieuwe werken op papier en werken op objets trouvés zien. Daarbij is er de première van zijn nieuwe serie ‘Fictional Portraits’ en presenteert hij voor het eerst ruimtelijke installaties.

Neocortex

De titel ‘Neocortex’ verwijst naar het gedeelte van het brein waar bij mensen redeneren, abstract denken en taal zich manifesteren. Dit past goed bij het werk van de kunstenaar, die een heel eigen suggestieve beeldtaal gebruikt in zijn werken op papier; een taal die zowel autonoom als illustratief en grafisch van karakter is. Hierdoor ontstaan werken met een verhaal, waarin elementen zitten uit gebeurtenissen en omstandigheden die zich in het dagelijkse leven voor doen, maar ook vaak uit dromen of de fantasie van de kunstenaar ontspruiten. Felle kleuren en strakke vormen staan vaak aan de basis van de compositie van het beeld. Ze ontstaan soms spontaan tijdens het werken, maar zijn meestal uitgedacht. Altijd is er een parallel tussen vorm en inhoud van het werk. Ze lijken met elkaar te corresponderen of elkaar juist af te stoten.

Paneeltjes

In een deel van zijn werk maakt Rob Strick gebruik van in de kringloop gevonden paneeltjes. Daarop monteert hij kleine objets trouvés, zoals antiek speelgoed of een oude foto. Hij vult dit aan met een bijpassend beeld. Op vergelijkbare wijze gaat hij te werk in zijn nieuwe installaties. Op deze manier versterkt hij zijn imaginaire wereld, waarin zich een mysterieus verhaal ontvouwt aan de kijker. 'Neocortex' loopt tot en met 5 november.