Combinatie Herepoort inspecteert viaducten in Groningen

GRONINGEN - Combinatie Herepoort voert vrijdag 30 september, zaterdag 1 en zondag 2 oktober inspecties uit op en aan de viaducten direct ten westen en ten oosten van de Euvelgunnerbrug in Groningen. Deze onderzoeken maken deel uit van de voorbereiding op de aanpak van Ring Zuid.

Om de onderzoeken te kunnen uitvoeren, worden de Bergenweg en een deel van de Osloweg op bepaalde tijden afgesloten. Op de ringweg zelf wordt op gezette tijden een rijstrook afgezet.

Viaduct bij Vrijheidsplein

Vrijdagavond 30 september vinden er bovenop het viaduct bij het Vrijheidsplein betoninspecties plaats. Dit kan met name in de avonduren leiden tot geluidsoverlast voor de directe omgeving. De direct omwonenden zijn hiervan op de hoogte gesteld.

Hereweg

Van vrijdag 30 september 19.00 uur tot maandag 3 oktober 06.00 uur is de Hereweg tussen de Stationsweg en de Zuidelijke Ringweg afgesloten voor autoverkeer. Voor fietsers en voetgangers is de Hereweg wel toegankelijk. De gemeente Groningen voert dan - vanwege het verleggen van kabels en leidingen - asfalteringswerkzaamheden uit.