Eurosonic Noorderslag wint Grand Prix

GRONINGEN - De Grand Prix van de Nationale Evenementenprijzen gaat dit jaar naar het Groninger festival Eurosonic Noorderslag.

De jury prijst het festival omdat het erin geslaagd is om in 30 jaar tijd uit te groeien tot een publieks- én vakfestival waar Nederland trots op is. Eurosonic Noorderslag is tevens een evenement dat zich volledig verweven heeft met de stad Groningen. Bovendien laat dit evenement zien dat het zichzelf steeds opnieuw uitvindt. Directeur Dago Houben van Eurosonic Noorderslag: "Wij zijn enorm verguld met de toegekende, eervolle evenementenprijs. We zien de Grand Prix als een beloning voor vele jaren hard werken en dragen hem op aan alle medewerkers en partners van ons festival. Nadat we vorige week te horen kregen dat wij alsnog een meerjarige subsidie krijgen van Fonds Podiumkunsten, kan onze maand niet meer stuk."

Grand Prix

De Grand Prix is een prijs die 2-jaarlijks wordt uitgereikt aan een succesvol publieksevenement dat uitblinkt in kwaliteit, originaliteit/ authenticiteit, bekendheid, uitstraling en bezoekaantallen. Een evenement dat bovendien organisch weet te groeien en daarmee aantoont dat er veel draagvlak is bij het publiek en de omgeving.