D66 in gesprek met inwoners Beijum

GRONINGEN - Een delegatie van D66 gaat zaterdag 1 oktober vanaf 14.00 uur in Winkelcentrum Beijum West in gesprek met inwoners van de Groninger wijk Beijum.

D66-gemeenteraadslid Koosje van Doesen is al 2 jaar veel in de wijk te vinden. “Als raadslid heeft Beijum mijn aandacht. Ik ben veel bij bijeenkomsten in de buurt en probeer waar mogelijk met bewoners in gesprek te gaan. Ik ben vooral onder de indruk van de energie in de wijk.”

Niet alleen achter de muren van het stadhuis

“We horen graag van de bewoners waarom ze het fijn wonen vinden in Beijum. Maar natuurlijk zijn juist ideeën over hoe het nog beter kan meer dan welkom”, zegt Arend Jan Wonink van D66 Groningen. “We vinden het belangrijk dat politiek niet alleen achter de muren van het stadhuis bedreven wordt. Juist op straat moet het gesprek gaan over wat er beter kan.”

Op zoek naar nieuwe ideeën

In het hele land gaan leden, volksvertegenwoordigers en bestuurders zaterdag de straat op om in gesprek te gaan met mensen op straat. “D66 heeft duidelijke ideeën over hoe het verder moet met Nederland. Maar we zijn altijd op zoek naar nieuwe ideeën, naar nieuwe mogelijkheden. Daarom gaan we vandaag in heel Nederland het gesprek aan. En in Groningen dus in Beijum”, zegt Van Doesen.

Grootste partij in Groningen

D66 is met 9 raadszetels momenteel de grootste politieke partij in de Groningse gemeenteraad. Ook het aantal leden van de politieke partij in de stad groeit gestaag. In Beijum stemmen steeds meer kiezers op D66.