Stevige positie Indoor Soccer Centre in voetbalmarkt

GRONINGEN - Het is zaterdag 15 oktober pas 1 jaar geleden dat Eisse-Reint Dallinga en Erwin Bloeming hun Indoor Soccer Centre openden. Toch heeft dit overdekte sportcentrum met 3 speedsoccer-velden én een pole soccer-veld nu al een stevige positie in de (voetbal)markt in Noord-Nederland veroverd.

Niet in de laatste plaats omdat speedsoccer, ofwel 5-a-side, een bijzonder dynamische spelvariant is. De bal gaat namelijk nooit ‘uit’ op het 30 bij 15 meter grote, met boarding en netten omzoomde veld.

Bedrijvencompetitie

Veel verenigingen, bedrijven en onderwijsinstellingen vonden hun weg naar het Indoor Soccer Centre. ”We zijn vorig jaar een bedrijvencompetitie begonnen, met als inzet de Business Indoor Soccer (BIS) Cup”, geeft Erwin Bloeming een voorbeeld. ”We startten met 6 ploegen. Inmiddels is dat aantal verdubbeld en doen dus 12 bedrijven mee.” Nog zo’n succes is de samenwerking met De Voetbalschool, een officiële TSM Academy die wintertrainingen, vakantieactiviteiten - zoals een Voetbal 3-daagse in de herfstvakantie - en individuele training voor talentvolle voetballers aanbiedt.

Speedsoccer League Elite

Over talent gesproken: het Indoor Soccer Centre vormt ook het decor voor de Speedsoccer League Elite. Dit is een indoor competitie voor spelers van jeugdteams uit Noord-Nederland spelend op divisie niveau. Onder de deelnemers FC Groningen, Cambuur Leeuwarden en SC Heerenveen onder 13. Bloeming: ”Het is de bedoeling dit concept uit te bouwen naar andere leeftijden en niveaus.” Het kan zich daarbij wellicht spiegelen aan het MILK Boarding Toernooi, dat in de kerstperiode plaatsvindt. Aan dit toernooi doen, in verschillende leeftijdscategorieën, in totaal 260 teams mee. Minstens zo uitdagend zijn de bootcamps van Jordy Pijpker van JPT Lifestyle op maandag- en vrijdagavond.

Arrangementen

Minder prestatiegericht zijn de bedrijfsarrangementen, feesten en partijen op maat, en de mogelijkheid bubble voetbal te spelen in het Indoor Soccer Centre. In alle gevallen geldt: voorafgaand aan, tijdens en na de inspanning staan de medewerkers van het Indoor Soccer Centre de gasten graag ter wille in het inpandige sportcafé.