Anjet Daanje uit Groningen schrijft nieuwe roman

GRONINGEN - Bij Uitgeverij Passage verschijnt donderdag 29 september de nieuwe roman van Anjet Daanje uit Groningen. Het boek is getiteld: 'jl.'.

De titel staat voor jongstleden en de initialen van een van de hoofdpersonen, Juno Linnaarts. Elk hoofdstuk speelt op een belangrijke dag in de recente geschiedenis (de landing op de maan, kaping bij Wijster, moord op John Lennon, 11 september). Op die dag vindt er ook een wending plaats in de familiegeschiedenis die de rode draad van de roman vormt. Het verhaal speelt zich hoofdzakelijk in Zoutkamp en de stad Groningen af.

Anjet Daanje

Anjet Daanje schrijft romans en filmscenario’s. Met zo'n filmscenario (voor 'Raak') won ze zelfs een Gouden Beer in Berlijn. Haar televisieserie 'De geheimen van Barslet' was genomineerd voor 3 Gouden Kalveren.

Boekpresentatie

De nieuwe roman van Anjet Daanje wordt donderdag 29 september feestelijk gepresenteerd bij BoomkerBoeken in Haren. Bij die gelegenheid wordt Daanje ondervraagd door Doeko Bosccher, emeritus hoogleraar hedendaagse geschiedenis en zelf ook schrijver. Aanvang: 20.00 uur. Entree: gratis.