Groningens burgemeester ontvangt nieuwe Kinderdichter Emma Bos

GRONINGEN - Emma Bos, de vijfde Kinderdichter van de gemeente Groningen, heeft woensdag haar gedicht ‘De duivel’ overhandigd aan burgemeester Peter den Oudsten.

De 11-jarige Emma, leerling van CBS Aquamarijn, won slaagde er met dit gedicht in de jury van de Kinderdichter-verkiezing voor zich te winnen. Zij won hiermee de felbegeerde titel 'Kinderdichter van Groningen'.

Stadhuis

De burgemeester ontving Emma, haar ouders en haar zusje in zijn kamer in het Stadhuis. Daar voerde zij een leuk gesprek met hem en vertelde zij over haar droom om actrice te worden en waarom zij dichten zo leuk vindt. Vervolgens droeg zij haar gedicht aan hem voor. Zij overhandigde bovendien een ingelijste poster van haar gedicht, vormgegeven door Minerva-student Sanne Boekel, aan de burgemeester. De burgemeester hing haar poster gelijk aan de muur op zijn kamer. Samen gingen zij met het gedicht op de foto. De kers op de taart was dat Emma een selfie met de burgemeester mocht maken.

Kinderdichter

Emma mag zich een jaar lang Kinderdichter van Groningen noemen. De Kinderdichter is een dichter tussen de 10 en 12 jaar die in zijn/ haar woonplaats de poëzie representeert die voor en door kinderen wordt gemaakt. Gedurende het jaar wordt de Kinderdichter begeleid door het Poëziepaleis. Iedere 3 maanden schrijft hij/ zij 1 gedicht vanuit zijn/ haar eigen ervaringen, bijvoorbeeld thuis of op school.