Academie Minerva start cursus ‘Ontwerp je wijk’

GRONINGEN - Het onderwijs verplaatst zich meer en meer van de schoolbanken naar de praktijk van de samenleving. Veel mensen zijn er bijvoorbeeld al mee bekend dat studenten hen vragen hun mening te geven.

Academie Minerva gaat nog een stapje verder. Ze gaat één van haar cursussen aanbieden aan bewoners in de Korrewegwijk. De cursus heet ‘Ontwerp je wijk’ en richt zich op het leefbaarder maken van de wijk voor oudere en dementerende mensen.

Ontwerpteam

Tijdens de cursus komen bewoners en ontwerpstudenten van de Minerva in één klas te zitten. Samen vormen ze een ontwerpteam waarin ze aan de slag gaan om de wijk een stukje mooier en dementievriendelijker te maken. Deelnemers krijgen aldus de kans te ontdekken wat er ontstaat als studenten en bewoners hun krachten en inzichten bundelen.

Gratis deelname

De cursus begint woensdag 28 september. Deelname is gratis voor alle bewoners van de Korrewegwijk en Indische Buurt. Het gaat om een zesdelige cursus. Er zijn twee mogelijkheden: ruimtelijk ontwerpen en technisch ontwerpen. In totaal is er plaats voor twee keer zestien bewoners. De cursus is een initiatief van dr. Anke Coumans, onderzoeksprofessor van Academie Minerva op het gebied van kunst en samenleving. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via k.holwerda@floreshuis.nl.