Feestelijke route-opening HUB Kopenhagen

EELDE - Henk Swarttouw, de Nederlandse ambassadeur in Denemarken, heeft maandag de nieuwe vliegverbinding tussen Groningen Airport Eelde en Copenhagen Airport geopend.

De ambassadeur kwam speciaal voor deze gelegenheid op de eerste binnenkomende vlucht vanuit Kopenhagen. Hij werd op de Groningen Airport Eelde verwelkomd door luchthavendirecteur Marco van de Kreeke, commissaris van de koning in Drenthe Jacques Tichelaar en burgemeester Marcel Thijsen van Tynaarlo.

2 keer per dag

De nieuwe route naar de internationale hub Kopenhagen wordt 2 keer per dag uitgevoerd. Vanaf Kopenhagen kan eenvoudig overgestapt worden op vluchten van SAS, een van de andere Star Alliance luchtvaartmaatschappijen of partners van Adria Airways. Hierdoor zijn bestemmingen als Stockholm, Oslo, Göteborg, Singapore of Boston bereikbaar. Vertrekken vanaf Groningen Airport Eelde betekent profiteren van tijdwinst en comfort. Tickets naar Kopenhagen zijn verkrijgbaar vanaf € 129 (retour) op flynordica.nl. Tickets naar een andere eindbestemming kunnen op dit moment het beste geboekt worden via het reisbureau.

Noord-Nederland verbonden

Met deze luchtbrug is Noord-Nederland verbonden met vele luchthavens, steden en regio’s. Commissaris van de koning Tichelaar: “De opening van de rechtstreekse verbinding met Kopenhagen is een enorme kans voor het Noorden.” De nieuwe luchtlijn vormt een belangrijke stap in de economische ontwikkeling en de toeristische ambities van Noord-Nederland. Marco van de Kreeke: “We zijn trots dat we vandaag de start van de vluchten naar Kopenhagen mogen vieren. De vluchten worden ook gelijk benut om via Kopenhagen door te vliegen: er reizen vandaag passagiers van en naar Denemarken, Zweden, Qatar, Finland en Polen.

Shuttlebus

Ook de shuttlebus, een nieuwe, snelle en makkelijke busverbinding tussen Groningen Airport Eelde en het centrum van Groningen, werd maandag in gebruik genomen. De shuttlebus sluit aan op de aankomende en vertrekkende lijnvluchten van en naar Londen, Kopenhagen en Gdansk en stopt onder andere bij het Hoofdstation, Zuiderdiep en Grote Markt.