Jannes Stokroos nieuwe voorzitter Donar

GRONINGEN - Jannes Stokroos is de nieuwe voorzitter van basketbalclub Donar uit Groningen. Stokroos volgt de 1 september gestopte Gert Kiel op.

Jannes Stokroos past volgens Donar uitstekend in het door het bestuur opgestelde profiel voor een nieuwe voorzitter. De 58-jarige Stokroos is een echte Groninger; geboren in Delfzijl, woonachtig in Groningen. Hij is ‘director sales and shipping’ bij Groningen Seaports.

Energy Valley Topclub

Groningen Seaports is als onderdeel van de Energy Valley Topclub sponsor van Donar. Stokroos was ook bestuurslid van de Energy Valley Topclub. Hij legt deze bestuursfunctie neer om zijn taken als voorzitter van Donar uit te kunnen voeren. "Ik ben trots dat ik ben gevraagd voor het voorzitterschap van Donar, ik heb er veel zin in om samen met iedereen rond Donar de club te laten groeien", stelt Stokroos.

Ontzettend blij

Secretaris Gert-Jan Swaving van Donar: "We zijn als bestuur ontzettend blij dat we in Jannes een betrokken en enthousiaste nieuwe voorzitter hebben weten te vinden. Na het vertrek van Gert Kiel hebben we goed nagedacht over wat voor type voorzitter Donar de komende tijd nodig heeft, en we zijn er van overtuigd dat Jannes dat type is. Jannes is een leider, een echte Groninger, een enorm sportliefhebber en heeft een goed netwerk in Noord-Nederland."