Luthers Bach Ensemble viert lustrumseizoen

GRONINGEN - Het seizoen 2016-2017 is het tiende van het Luthers Bach Ensemble. Dat wordt gevierd met concerten in de Martinikerk in Groningen, de Kruiskerk in Burgum en de Lutherse kerk in Groningen.

Het spits wordt zaterdag 24 september afgebeten in de Martinikerk in Groningen. Met een concert met 3 cantates die met verjaar- en naamdagen samenhangen. Johann Sebastian Bach schreef de cantate ‘Schleicht spielende Wellen’ in 1736 ter ere van de verjaardag van Augustus III, koning van Saksen en Polen, op 7 oktober. ‘Auf schmetternde Töne der muntern Trompete’ uit 1735 was eveneens een cantate voor de koning, nu ter gelegenheid van zijn naamdag, 3 augustus. Erik Bosgraaf soleert in het Concerto van Vivaldi en is eveneens te horen in de cantate ‘Brich dem Hungrigen dein Brot’ van Bach.

Cantatedienst

Het programma in Burgum (op 25 september) is vergelijkbaar met dat van 24 september. Donderdag 29 september verzorgt het door Tymen Jan Bronda geleide Luthers Bach Ensemble een cantatedienst in de Lutherse Kerk. Met de cantate ‘Man singet mit Freuden vom Sieg’, een verjaardagscantate van Bach voor hertog Christian von Sachsen-Weissenfels.

Kaartverkoop

De concerten op 24 en 25 september beginnen om 14.30 uur. De cantatedienst op 29 september om 19.30 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar bij Boekhandel Godert Walter in Groningen, Boekhandel Daan Nijman in Roden, via www.luthersbachensemble.nl en via 06 - 149 22 638.