CSG Wessel Gansfort opent (webshop)winkel

GRONINGEN - CSG Wessel Gansfort in Groningen neemt donderdag 22 september een (webshop)winkel in gebruik. De (webshop)winkel wordt feestelijk geopend. Voor de opening zijn 3 gastsprekers vastgelegd.

CSG Wessel Gansfort is sinds september 2014 erkend Vecon Business School. Tijdens hun opleiding maken leerlingen kennis met verschillende aspecten van ondernemerschap. Zo is er het project Jong Ondernemen, waarin leerlingen een bedrijf met echte producten opzetten. Doel is jongeren klaar te stomen voor de maatschappij van vandaag. Een samenleving die belang hecht aan vaardigheden als: netwerken, presenteren, creativiteit en ondernemerschap. De winkel, die gerund zal worden door leerlingen van de afdeling Vmbo-TL, zal tijdens openingsuren allerlei schoolspullen verkopen.

Nieuw lesprogramma

Met de opening van de winkel wordt ook een nieuw lesprogramma voor het behalen van een European Business Competence Licence (EBCL) A-B afgetrapt. Leerlingen in atheneum 4 en 5 kunnen een Europees erkend certificaat op het vlak van bedrijfseconomische kennis halen. Het programma wordt tijdens een extra lesuur aangeboden.