Spellenbeurs Noorderspel in Der Aa-kerk in Groningen

GRONINGEN - De Der Aa-kerk in Groningen is zaterdag 24 september decor voor Noorderspel. Dit is een spellenbeurs, georganiseerd door Wirwar Spellen en Puzzels uit de Oude Kijk in ’t Jatstraat.

Nieuwe en gerenommeerde speluitgevers als Jumbo, 999 Games en White Goblin Games demonstreren hun spellen. Smart Games komt met eigentijdse breinbrekers. Bezoekers kunnen bord- en kaartspellen proberen, alsmede nieuwe en tweedehands spellen aanschaffen. Daarnaast staat een spelontwerpwedstrijd geprogrammeerd. 3 spellenontwerpers strijden hierin om de titel 'Het beste spel van Groningen'.

NK Patchwork

Verder staat het NK Patchwork op het programma. Patchwork is een tactisch 2-persoonsspel met eenvoudige regels. De speler probeert stukjes ‘stof’ passend te krijgen op het speelbord.

Speedcubing

De Nederlandse Kubus Club heeft een ‘speedcubing’-wedstrijd georganiseerd. Inzet is zo snel mogelijk een Rubik’s kubus op te lossen.

Verloting

Onder de bezoekers worden tientallen spellen verloot. Het entreekaartje is het lotnummer. Tijd: 10.00 uur – 17.00 uur. Entree: € 2,50 (tot en met 11 jaar gratis). Meer informatie: www.noorderspel.nl